RSS

Om mig

Jag heter Stefan Manning och tillhör den ädla årgången 1956. Sedan 2009 bor jag i Partille – 10 km öster om Göteborg. Ett fantastiskt ställe att bo på, ur alla möjliga synvinklar.

Min stora passion i livet är att springa och hålla på med uthållighetsidrotter. Främst ultralöpning, det finns inget mer avkopplande. Många tror att ultralöpningen för förunnat unga vältränade idrottare. Så är det inte. Man behöver inte ha en superfysik för att hålla på, däremot krävs det att man har rätt mental inställning till det hela.
För Er som inte är insatta, så är ultralöpning distanser längre än marathon, dvs 42195 m.

Tyvärr har jag inte alltid glidit fram på en räkmacka i livet. Och trots mitt intresse och passion för träning har ödet satt många käppar i hjulet för mig. Jag fajtas med övervikt, stress och högt blodtryck dagligen. Jag har varit utbränd en gång, jag opererad 2 gånger för hjärtflimmer (ablationer) och lite annat smått och gott. Den 11 maj 2012 åkte jag på en aortadissektion, där jag faktiskt var ganska nära att stryka med. På senare tid fajtas jag även med artros i båda knäna.

Detta har påverkat min vardag, men inte min dröm om att en gång få springa ett av världens tuffaste lopp – Badwater ultramarathon. Min gamla blogg var mycket inriktad på att springa Badwater. Nu kommer inriktningen att även fokusera på min rehab och kamp för att i första hand komma tillbaka till ultralöpningen och i slutändan komma till Badwater. Den stora fördelen med ultralöpningen är att jag har fått lära känna mig själv på otroligt många sätt och i kombination med min starka fysik, var det nog detta som räddade mig den 11 maj.

Jag blandar upp det hela med lite vardag och även lite gnäll, när jag blir förbannad över något. Jag skall försöka hålla ner gnället, för jag hatar egentligen gnäll. Det kommer ju också att handla om min väg tillbaka efter min aortadissektion. Men vill ni veta vad som händer med mig och runt om mig, då är det här Ni skall läsa.

Håll till godo  🙂

 

Ett svar till “Om mig

  1. Josef Boberg

    24 september, 2016 at 16:05

    Krya på Dig !

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: