RSS

Det bubblar i badrummet

30 Nov

Nu är storbryggningen över. Under helgen har Robert och jag bryggt öl för fulla segel. På lördagen bryggde jag en Wesr Coast IPA och en personnummer IPA, Robert bryggde två omgångar med Punk IPA som är jäkligt god (har provsmakat systemets). På söndagen blev det min Hittepå IPA som inte gick som jag tänkt mig eftersom jag fått med mig fel humle och fick ersätta med en annan sort, Men vad gör väl det eftersom det är just en hittepå IPA. Vi får väl se vad det blir, spännande blir det i alla fall. Robert bryggde ett champagne-öl som jag är nyfiken på.

Nu är badrummet hemma belamrat med jäshinkar och det bubblar för fullt där inne. Naturligtvis återstår en hel del jobb i form av fatning, kolsyrning och flaskning. Vi har ett projekt som vi kommer att köra efter nyår. Då ska vi hyra en maskin för att lägga öl på burk och få lite hederlig burköl. Det kan ha vara en kul erfarenhet att få testa det. Normalt föredrar jag fat med tapp och flaska. Att dricka ur flaska ger en lite goare känsla än att dricka från burk (tycker jag). Innan året är slut tänkte jag hinna med en bryggning till.

Imorgon är det december och jag har då exakt fyra månader (121 dagar) kvar till min pension. Jag kan knappt bärga mig. Det ska bli så himla skönt. Men december kommer att bli lite hektisk ändå, Jag ska julstäda och hinna med träningen och allt det där. Denna helg blev det av förklarliga skäl ingen träning men det ska jag ta i gen i veckan som kommer.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 30 november, 2020 i Ölbryggning, Hemma

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: