RSS

Storbryggning på gång

25 Nov

Det börjar närma sig helg – igen. Inte vilken helg som helst och inte för att det blir 1:a advent. Nix pix! Det ska bli storbryggning. Robert har kommit loss den helgen och vi ska ner till hans garage och brygga öl, heeela helgen. Det är första gången sedan 10 april som vi kan brygga tillsammans i garaget. Där emellan har jag haft bryggverket hemma och bryggt. Det kommer att bli sammanlagt 3 bryggningar. 2 på lördag och 1 på söndag.

Ölen som ska bryggas är en av mina favoriter Stigbergets West Coast IPA, en klon gjord på bryggeriets egna recept. West Coasten har en strykande åtgång. Sedan blir det en personnummer IPA som bygger på, som namnet säger, mitt personnummer – 560409. Enligt receptet som jag själv totat ihop (baserat på en annan IPA jag gjort ett par gånger). Så kommer beskan (IBU-värdet) att ligga på 56, alkoholhalten blir 04% och färgen på ölet (EBC-värdet) kommer alltså att ligga på 09. Så säger receptet, om det blir så i verkligheten är en annan femma. På söndag blir det en Hitte-På-IPA där jag blandat friskt med malt och humle. Avsikten är att bli av med en del malt- och humleslattar. Receptet har jag också konstruerat själv. Det låter lite blaskigt men jag tror nog att den kan bli ganska god ändå.

Dagen innan, på fredag, ska jag väga upp malt och humle så jag slipper stå och jiddra med det i garaget. Lite mango och apelsin ska också inhandlas och beredas i förväg. Totalt kommer det att produceras ca 70 liter öl denna helg. Det borde ju räcka över nyår. Jösses!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 25 november, 2020 i Ölbryggning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: