RSS

50 shades of yellow

10 Sep

Vilken dag! Först en kopp kaffe (som har blivit ett obligatorium varje morgon) med Carina. Efter denna stilla morgonsittning bar det av ner till köket för det var dags för ölbryggning. Inte vilken speciell bryggning som helst, det var jubileum – min 50:e bryggning. En mycket mörk IPA som dessutom är min första bryggning i ”frihet” och därmed på Göteborgskt manér döpt till FRIPA. Jag har haft lättölreceptet som bas men bytt ut lite maltsorter. Denna gång jag jag i ca 5% svartmalt för att få den svarta färgen kombinerat med en mörkare karamellmalt. Basmalten är Maris Otter. Dessutom har jag lagt till 3 % Gotländsk rökmalt (på rökt på bok) för att fä en liten men lätt rökig ton. Humlen är Centennial i bittergivan och Amarillo i smakgivan. Jag hade även en slatt Hellertau Mittelfruh humle (2,7 gram) liggandes i en påse som jag slängde i 5 minuter innan kokslut- Jästen är en Mangrove Jack M36. Om allt går vägen kommer jag att ha lite passande öl till den omtalade Alice Cooper-konserten i slutet av månaden. Mycket intressant.

Medan FRIPA:n stod på mäskning, gick jag över till Improve och körde ett cirkelpass med seniorerna. Mäskningen skulle pågå i minst 60 minuter och idag blev det längre. Passet var lite segt idag, vilket även mina träningskompisar Stefan och Rune tyckte. Vi hade bra övningar men det är inte alltid man är på topp. Detta var en sådan dag men det hindrade mig inte från att bli ap-trött. Samtidigt skickade jag en tacksamhetens tanke till att jag tog en vilodag igår, ett riktigt klokt beslut.

Väl hemma kunde jag jag fortsätta bryggningen med lakning och kok. Det blev en hel del jobb efteråt med rengörning och undanplockning. Det var därför en ganska trött Stefan som parkerade på soffan för en eftermiddagslur.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 september, 2019 i Ölbryggning, Hjärntrötthet, Träning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: