RSS

Uppför trapporna

18 Okt

Igår var det en slapparedag i den högre skolan. Det enda jag gjorde var att häcka framför TV.n och kolla på film. Har en hel del som ligger och dräller på TV-boxens hårddisk. Mest historiska program från National Geographics och History Channel. Jag måste nog tillåta mig sådana dagar också. En annan orsak till detta var att jag var ganska trött mentalt och orkade inget annat. Det var knappt jag orkade ligga i soffan och se på TV.

Idag drog jag över till Improve och tog en dust med trappmaskinen och det blev de sedvanliga 102 våningarna upp för Empire State Building. Efter det hoppade jag in på ett cykelpass med seniorerna i en halvtimma. Detta avslutades med en halvtimme rörlighet med sådana där skumplastrullar. Blä! Det var inte skoj. Gjorde mest ont. Nu känner jag mig så där gosigt slö. jag kunde se vilken effekt betablockerarna har i alla fall. På trappmaskinen knappar jag in längd, ålder och vikt som då enligt en algoritm beräknar kaloriförbrukningen. Min Garmin som mäter puls beräknar också med basis på puls, längd och vikt. Innan jag tog betablockare har resultatet av dessa två metoder, förvisso skilt sig, men inte så där mycket som man kunde tro. Trappmaskinen meddelade mig att jag hade eldat upp 602 kCal på de 31½ minuterna jag traskade upp för dessa 32 våning. Min Garmin rapporterade 374 kCal. Så där kan jag se hur mycket dessa betablockare sätter käppar i hjulet för mig. Inte undra på att jag vill bli av med skiten.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 18 oktober, 2018 i Hemma, Träning

 

2 svar till “Uppför trapporna

 1. carlssonkarlsson

  23 oktober, 2018 at 18:50

  Fint att du får till dina pass på Improve!
  Undrar för egen del om jag skulle ha nåt pass, nån gång i veckan, som är en tid att passa… man blir ju lite lat när man bara springer, när det känns dags. Äsch! Får försöka börja med att boka en tid med mig själv nere i källaren hemma, för roddmaskin och några kettlebells-övningar, en bit på vägen i alla fall!

   
  • Ultrastefan

   23 oktober, 2018 at 22:27

   Tycker definitivt att Du ska boka i något cage-pass där. Det river gott. De har ju öppet hus på lördag… /S

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: