RSS

Förrådställning av terrass och Ironman

07 Okt

Alltså! Jag tror snart att jag verkligen är senil och dement. jag glömmer saker och ting högt och lågt. Jag har tyckt att detta är jobbigt ganska länge men nu är det mer än lovligt  ett riktigt helvete. Nu måste jag hänga påminnelselappar på dörren innan jag går ut. Skriva upp vad jag ska göra i One Note etc, etc. Jag glömmer också att klicka på publicera för att få ut ett blogginlägg. Det var vad som hände med förra inlägget.

Idag har jag i alla fall ägnat mig åt två saker. Att följa Ironman i Barcelona och att ställa i ordning terrassen inför vintern, utesäsongen är liksom över. Ironman har jag följt av och till under dagen och jag har några vänner som är där nere och kör. Två är snart i mål (i skrivande stund). Det stora glädjeämnet är en svensk seger i pro-klassen av Jesper Svensson. Lyssna nu. Han gick i mål efter 8 timmar 5 minuter och 56 sekunder! Då simmade han i en riktigt grov sjö på 46  minuter, växlade till cykel (T1) på 2 minuter, cyklade 180,2 km på  4:22 (41,2 km/h i snitt!), gjorde T2 på 2 minuter och sedan sprang karln ett maraton på 2:53!! Helt galet!

Jag känner långt inne i hjärteroten att jag vill verkligen köra en Ironman till. Tänk om jag kunde få göra det. Bara en enda till, snälla! det skulle betyda så mycket för mig. Jag inser att det kommer inte att vara möjligt förrän tidigast 2020. Dock är 2021 mer troligt. Men först måste jag återta form och vikt till relativt gamla nivåer. Om jag kör i Kalmar, Barcelona eller någon annanstans är just nu inte så viktigt. Styrkan bygger jag upp med seniorerna och med ett riktigt gott resultat (hittills). Jag måste bara få ordning på pumpen och mina knän och sist men inte minst, min skalle. Av den orsaken kommer jag att behöva två till tre år. En tuff och krävande resande ligger framför mig och kommer att kräva en hel del disciplin,  något som jag tyvärr har tappat en hel del av under min sjukskrivning. Det blir nog den tuffaste utmaningen. Men med disciplin kommer också framgångarna. Jag vet vad som krävs och vilka trösklar jag ska ta mig över. Att ha ett mål som  en Ironman är viktigt för mig, utan ett mål går det åt helvete.

Mellan varven så var jag ute på terrassen. Surrade fast bord, satt kapell  över cyklarna och surrade fast dem också. Det blåser ju ibland uppe på toppen. Jag passade även på att dra fram julbelysningen som skulle vara på räcket som satte upp det. Ja! Jag vet! Det är tidigt men jag har (med förra året i minne) inte den minsta lust att stå ute i novemberkyla, i snålblåsten och göra det.  No way! Nu åkte det upp men jag tände inte upp mer än några sekunder för att se att allt funkade. När tiden är inne är det nu bara att sätta i kontakten i uttaget i uterummet. Så nu kan regn, blåst och vinter få komma, vi är förberedda.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 7 oktober, 2018 i Hälsa, Hemma, Tävling

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: