RSS

Tog trappan

23 Aug

Innan dagens seniorpass på Improve bestämde jag mig för att ta en dust med trappmaskinen. Jag hade en gammal utmaning liggandes som jag dammade av. Det går varje år en tävling som går ut på att springa uppför trapporna på Empire State Building. Snabbt tog jag reda på hur många våningar det var och Wikipedia berättade att det fanns 102 våningar där. Med andra ord så blev utmaningen 102 våningar. *gulp* Sagt och gjort beväpnad med hörlurar och lite musik skred jag till verket och i en takt av drygt 100 trappsteg per minut segade jag mig upp våning efter våning. Pulsen steg, trots betablockare, vilket gjorde mig glad och svetten lackade. Scheisse! Det var jobbigt men efter lite drygt 32 minuter var jag i mål och hade traskat mig upp 102 våningar enligt trappmaskinen, hur den räknade ut det har jag ingen susning om. Innerst inne trodde jag inte att jag skulle fixa det, men det gjorde jag och en mycket nöjd Stefan kunde ansluta sig till seniorträningen en kvart senare som gud ske lov var lite lugnare.

Väl hemma så skulle jag dubbelkolla och hittade tävlingens hemsida. Det visade sig då att tävlingen går ”endast” upp till observationsdäcket på 86:e våningen!! Totala antalet våningar är dock 102 stycken. Häpp!! Så jag hade tydligen traskat 16 våningar för mycket! Där ser man. Lutningsvinkeln på trappmaskinen var enligt displayen 20 grader. Jag måste kolla upp vad värdet är för de trapporna over there. Hur som helst var det en ganska kul utmaning. Jag kommer nog att göra den flera gånger.

Efteråt blev det lite lunch och en liten eftermiddagslur. Nu ska jag börja plocka ihop lite saker till nästa veckas efterlängtade event – Grövelsjöfjällen. Det har jag väntat på i mer eller mindre ett år.

 
4 kommentarer

Publicerat av på 23 augusti, 2018 i Hälsa, Hemma, Träning

 

4 svar till “Tog trappan

 1. carlssonkarlsson

  12 september, 2018 at 20:54

  Fjällvandring pågår?

   
  • Ultrastefan

   14 september, 2018 at 23:37

   Avklarad, till stor belåtenhet! 🙂 /S

    
 2. Björn

  14 september, 2018 at 19:20

  Nu var det väldigt tyst här, vad händer?

   
  • Ultrastefan

   14 september, 2018 at 23:38

   Sorry. Det har hänt en del och jag har varit slarvigt. Kompenserar med ett inlägg idag som sammanfattar allt (?)… 🙂 /S

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: