RSS

Bokslukare

02 Aug

Då är vi inne i augusti, den sista sommarmånaden. Sommarvärmen har hållit på i princip 3 månader. Aldrig har jag upplevt något liknade. Enligt O’Tooles lag åkte jag på en ny släng av hudcancer och har tvingats att hålla mig mest inomhus och i skugga. Gårdagen gick enligt temat – håll låg profil. Idag har jag tränat med seniorerna och som vanligt var detta inget vilopass. Övriga delen av dagen har jag läst. Just nu plöjer jag igenom en tegelsten – en biografi om ärkenazisten Heinrich Himmler. Mycket välskriven och den ger en ganska bra bild vad som rörde sig inne i den skallen och vad som drev honom att bli den han var. Lär känna din fiende sägs det. Läste en biografi om Mussolini och Che Guevara. Även dessa hade inte alla hästar hemma trots att det kunde betraktas som ganska intelligenta i vissa avseenden. En riktigt intressant läsning, faktiskt. Vill ta mig igenom den. En nyskriven bok om operationen i Arnhem väntar. Det har tagit mig nästan ett år att få så pass mycket ro att jag kan varva ner med en bok.

Utöevr det har jag suttit och pillat med lite bryggningsplanering ingöt höst och jul. Jag sitter med ett recept på svagdricka som jag hittat i en bok men måste hitta kompatibla maltsorter. Det udda med denna är att den ska jäsas med vanlig torr kronjäst som finns i livsmedelsbutiken. Den kommer att bli spännande. Likaså försöker jag få ihop ett klonrecept på Electric Nurse Hoppy IPA (ja, jag vet, har tjatat mycket om den), jagar fortfarande fakta och jag har nog fåått ihop ingående ingredienser. Måste klura ut mäsktemperatur, hur humlen skall ner i koket och hur mycket som ska torrhumlas.

 
3 kommentarer

Publicerat av på 2 augusti, 2018 i Ölbryggning, Hemma, Träning

 

3 svar till “Bokslukare

  • Ultrastefan

   5 augusti, 2018 at 21:13

   Den ska jag lägga på läslistan. Kan konstatera att den där Himler var lite speciell och gör iakttagelsen att om han inte hade levt och verkat som 20-åring i Tyskland utan i efterkrigstiden skulle han nog inte vara mer än en auktoritär agronom med ett storjordbruk. Frågan är då hur ett eventuellt SS skulle se ut och ha verkat. Han var på planeten vid totalt fel tidpunkt. /S

    
   • carlssonkarlsson

    5 augusti, 2018 at 21:15

    Ja, vad tajming och dåligt sällskap kan leda till!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: