RSS

Firardagar

17 Jul

Idag är det Carinas och min årsdag men kraftlösa som vi båda är, blev det ett ganska modest firande. Värmen gjorde sitt också. Jag tog bilen och körde till Hennes jobb och parkerade i garaget inunder. Därefter traskade jag två kvarter bort och tittade in på Ölkompaniet, mina favvobutik. Där köpte jag lite malt som jag inte hade hemma och lät Tobbe mala ihop hans blandning till Tobbes lättöl som består av en massa olika maltsorter. Eftersom jag nu bara ska göra 12 L blir det inte så stora kvantiteter. Dessutom köpte jag en 1 kg Cara Pale malt som jag behöver till nästa bryggning, en påse amarillohumle samt några paket jäst. Nu har jag malt, humle och jäst till de 4 kommande bryggningarna. dessutom köpte jag ett litet t-kors till gasslangen för kolsyran och en gaskoppling till ett Corneliusfat. På så sätt behöver jag bara använda den stora kolsyretuben vid kolsyrning och inte komplettera med en mindre soda-stream-tub. Det blev lite rörigt i kylskåpet senast med att kolsyresätta två fat, vilket krävdes då Grolsch-batchen blev 23 liter. Kommande batch brygger jag bara 12 L och då räcker ett fat (som är på 18 L).

Vi tänkte laga till någon god mat och dricka en kall öl till det, men vi var för trötta och sega. Utan att egentligen säga något, så visste vad vad detta betydde. Efter att ha stannat på hemvägen för att Carina skulle hämta ut ett paket på posten så drog vi upp i lägenheten först och dumpade av våra grejer och styrde sedan stegen över gatan till John Scott där firandet ägde rum med en liten bit mat och en riktigt kall och god Electric Nurse – Hoppy IPA. Det satt fint. Måltiden kompletterades med ytterligare en Electric Nurse, tyvärr bara på flaska. Stackars Mattias på John Scott hade problem med deras fatvariant som bara skummade och jag kunde konstatera att även flaskorna var lite överkolsyrade men det stllde inte till problem för oss. Det är nog den absolut godaste IPA jag har druckit, det kan jag inte säga tillräckligt ofta.

Imorgon blir en dag som sjuder av aktiviteter. Först till Östra för blodprov, sedan till vårdcentralen för att ta bort stygnen från hudcanceroperationen. Äntligen kan jag få bada och träna igen. Jag har saknat seniorträningen. Dessutom fyller mitt näst yngsta barnbarn, Milla, ett år men henne firar vi på lördag. Inte nog med det. Imorgon är det öletsdag och då tänkte jag brygga Tobbes lättöl, om vädret tillåter blir det bryggning på terrassen. Så det finns mycket att fira dessa dagar. Hoppas det piggar upp mitt nedslitna sinne.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: