RSS

Fläckborttagning

03 Jul

Inför dagens operation, var jag ute igår och gjorde ytterligare ett stavgångsryck eftersom det blir lite stando i utmaningen Spring tills du stupar. Igår blev det drygt 15 km i inte lika het sol. Varmt var det dock. Jag tog i princip samma bana som på lördagen, fast jag vek av hemåt ett snäpp tidigare. Under kvällen var jag stel som ett spätt och hade faktiskt lite ont i höften.

Denna morgon jag gick lite extra långt till busshållplatsen och hade dessutom sällskap med Carina. Jag var lite tidigt på plats men kunde då istället passa på att gå en sväng till innan jag drog upp till hudkliniken och anmälde mig. Hela operationen gick lätt och geschwint. Det är ju ingen speciell dramatisk tillställning. De ställde några frågor relaterade till ingreppet och dubbelkollade. Sedan var det i princip att dra av sig tröjan och lägga sig på mage på bordet. Ett par stick  med bedövningsspruta och efter ett par minuter var läkaren igång med att skära bort fläcken. Han tog ett område runt fläcken med 5 mm marginal. Det kändes ingenting och det hela var ganska så  snabbt avklarat. Jag fick kompress på ryggen och lite extra specialplåster med mig hem tillsammans med en bibba papper att läsa igenom samt en tid för att komma tillbaka till efterkontroll (6 augusti). Det är ju egentligen inte själva ingreppet som  är dramatiskt, utan resultatet av det, men om en månad får jag veta. Nu är jag en fläck mindre på ryggen.

Just nu sitter jag stilla i soffan och det är inga problem, för strax startar åttondelsfinalen i fotboll, Sverige _ Schweiz och det är ju inga problem att sitta still då. Det passar ju väldigt bra. Jag reggade även dagens gång och kunde med en mycket nöjd känsla konstatera att jag hade gått 5,6 km, det blev ju 600 m från bussen och hem eftersom jag var tvungen att titta in till apoteket på hemvägen för att komplettera medicinförrådet och hämta ut några Innohep-sprutor. Blodförtunnande som ska kicka igång utspädningen igen efter att har inte ätit Waran sedan helgen.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 3 juli, 2018 i Hälsa, Hemma, Rehab & skador, Tävling

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: