RSS

Grolsch

03 Jun

Idag var det stora bryggardagen i Roberts garage. Våra Grainfather-bryggverk gick för högtryck. Robert bryggde en Mango IPA och själv gav jag mig på att brygga en klon av Grolsch (en lager) och nu ska den jäsas som en lager. Först 9 dagar på 10 grader, sedan höjer jag till 15 grader i ytterligare 5 dagar och till sist 4 dagar ner på 10 grader igen. Kontrollenheten STC är programmerad och nu får det sköta sig själv. Det enda som åter står att göra är att torrhumla om 5 dagar. Bryggningen gick fint och jag kunde åka hem med 25L vört i jäshinken. Yummie! Det bästa utav allt är att jag har 60 originalflaskor av Grolsch, så etikett behövs inte. Däremot ska jag köpa en flaska som facit.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 3 juni, 2018 i Ölbryggning, Diverse

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: