RSS

Veckan som gått – och dystra tider som kommer

19 Feb

Så var det nu hyfsat exakt en vecka sedan då jag vaknade upp med jättepulsen för att senare åka till Östras mottagning. Efter en totalt bortkastad natt på avdelning 357 fick jag reda på att läkarna totalvägrade att elkonvertera mig. De bar mig tillbaka till ruta ett eftersom jag hade 1,5 i PK-värde just den dagen. Jag har kört Waran-racet i ett par år nu och stadigt legat över 2,0 under denna tid. Men på grund av detta värde (1,5) måste jag alltså starta om helt med mätningar varje måndag. Idag blev det 2,2. Två måndagar till och jag är klar för att sprattla. Men! Måndag den 5 mars då ja gjort min tredje mätning så ska någon läkare se att detta är OK och det ska bokas en tid för elkonvertering. Innan någon fått tummen ur att göra detta så lär det ju dröja ett tag till. När tidbokare ska hitta en tid åt mig så kommer det troligtvis inte finnas luckor förrän några veckor fram i tiden.

På Östra brukar man ha ”skjutningar” på torsdag förmiddag. Då man tar in ett gäng klapprande patienter och tjongar i parti och minut. Det ger vid handen att det absolut snabbaste (om inget annat händer och att PK-värdet håller sig) är att jag kan få sprattla absolut tidigast, torsdag den 8 mars. Det hänger på om den granskande läkaren trycker på grönt och det finns en ledig plats på Östra den torsdagen. Det scenariot har med absolut bästa vilja i världen, svårt att tro på.

Det troliga scenariot är att jag rapporterar mitt PK-värde (OK värde då förstås) på måndagen den 5 mars. Någonstans och vid någon tid blir det bedömt och en anvisning att boka tid för elkonvertering går iväg och lägger sig i högen av andra bokningar. Då har det gått ytterligare en vecka och nästa tillfälle blir den 15 mars (om jag förutsätter detta med torsdagar). När mitt case kommer upp ska det bokas en tid. Koordinatorn letar upp närmaste tillfälle och jag tror att det i bästa fall kommer finnas en lucka kanske 2-3 veckor framåt. Antag 3 veckor, då skulle min elkonvertering bli av torsdag den 29 mars. Tyvärr är torsdag den 29 mars en skärtorsdag och många är lediga. Känns inte troligt alls. Veckan efter den 5 april är det påsklov, många är lediga, då måste personalen täckas upp på andra håll. Därför blir min gissning att jag får tjongas tidigast den 12 april. Ber bara till högre makter att jag har fel om detta (att det blir tidigare) men jag är realist.

Träning åt helvete förstås, men jag ska försöka finurla ut något man kan göra under denna tid. Kanske lite lätt styrka och ut och gå. Någonting ska det bli.

Naturligtvis kan detta lägga sig eller avta innan dess. Bara bra, men fram till datumet 12 april (min gissning) får jag ta skeden i vacker hand och gå med det här. Denna vecka har jag suttit med ett konstant hjärtfladder på runt 125 slag, vilket motsvarar medelpulsen på ett hyfsat spinningpass. Detta har jag nu haft dygnet runt eller 24-7 som det så vackert heter nu för tiden och detta är vad jag har att se fram emot (om inget annat händer) till mitten av april. ”Vilken tur att jag är sjukskriven för utbrändhet just nu”…????

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 19 februari, 2018 i Gnäll, Hälsa

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: