RSS

Härligt Göteborgsvarv

22 Maj

Nej! Jag har inte försvunnit! Jag har bara varit fullt sysselsatt denna helg. Svåger och svägerska kom ner på besök och för att springa Göteborgsvarvet och jag vill ju passa på att umgås med dem.

Uppladdningen inför varvet har inte varit optimal. Totalt 186 sprungna kilometer detta år, men en helsickes massa cykling (248 km i år). Den mesta löpningen hade bestått av korta rundor runt Kåhög på 6,4 km. På senare tid hade jag rampat upp till några längre rundor till Humlebadet på 11,1 km. Jag körde ett 6 timmars i Skövde och fick efter mycket vånda bryta vid halvmaran som jag med nöd och näppe nådde.

Nu är däremot situation helt annorlunda. Inför detta lopp känner jag trots den klena löpmängden att det inte borde vara några problem. Alla pendelcykling har gett mig en riktigt bra grund och en bra ork. Vädret var helt perfekt. Det fanns dock en svag sydvästlig vind som inte skulle skapa några problem. Temperaturen låg på 14 grader och det var molnigt. Det blev stundtals ganska varmt under loppet men det var jag förberedd på och jag visste också hur jag skulle hantera det. Inga problem.

Jag startade mitt 15:e Göteborgsvarv i Volvogruppen kl 14:02 och när vi stod i startfållan och väntade på startskottet kunde vi på storbildsskärmen se hur segraren Richard Mengich sprang in som segrare på 59:35, första gången någon gått under timman på varvet. Jublet visste inga gränser i startfållan. Strax efter gick startskottet. Jag hade som vanligt placerat mig längst bak i fållan. De första två kilometerna var ganska sega (kändes det som). En enda gång under loppet tittade jag på klockan och det var när den surrade en kilometer. 06:49. alldeles för fort och jag korrigerade snabbt. Jag hittade snabbt det där behagliga bekvämtempot och det behöll jag hela vägen

Det blev en total bekymmerfri löpning hela banan runt. Det fanns inte en enda punkt på banan där jag dippade. Löpning och tempot var osedvanligt jämnt. Jag ägnade hela loppet åt att ta in alla intryck från publik och spelande orkestrar. Det var en avslappnad och njutningsfull resa. Totalt bekymmerfri löpning hela vägen. Jag kände inte att det var jobbigt. Det kändes verkligen som det klassiska som en dag på jobbet. Hela loppet blev en enda behaglig njutning. Jag kunde även konstatera att det var inte samma trängsel i år som förra året och att det var lite bättre tryck på musik och publik i år. För en gång kändes det kul att springa varvet och jag såg bara publik och musikband passera och tänkte inte på att jag var ute och sprang.

Förra året sprang jag på 2:56, förvisso med Cordarone (en hemsk betablockerare) i kroppen och jag hade en liten förhoppning att komma runt under 2:50. Döm om min förvåning när jag tittade på klockan efter målgång: 2:39:48!! Jag fick ett glädjefnatt. Jag hade lyckas snitta halvmaran (21,33 km på min Garmin) på 7:29 per kilometer. Ett kanonbesked inför sommaren och inför Ironman i Kalmar. Jag har inte dragit en halvmara så snabbt efter min aortadissektion. Så! Ja! Jag är så galet sjukt nöjd med detta. Det här var en framgång jag verkligen behövde.

Att sedan svåger och svägerska också tog sig i mål i sina livs första halvmaraton gjorde ju inte saken bättre och de var också pigga och fräscha. Grymt jobbat av dem och de imponerade. Nu skall det bli två dagars cykling i veckan, tisdag och torsdag. På lördag smäller det igen i form av cykelloppet Västkusten runt. Banan mäter 22 mil och det känns jätteskönt att ha en framgång som 492898_230672588_Medium-1Göteborgsvarvet att luta sig mot.

 
4 kommentarer

Publicerat av på 22 maj, 2016 i Familj och Vänner, Tävling

 

4 svar till “Härligt Göteborgsvarv

 1. Örjan Mattsson

  24 maj, 2016 at 18:01

  Grattis!

  Än kan han. 😉

   
 2. Ultrastefan

  24 maj, 2016 at 19:06

  Tack Örjan. Tänker inte vika ner mig (ännu) 🙂 /S

   
 3. Magdalena Olausson

  25 maj, 2016 at 21:48

  Du måste ha fuskat och tagit bilden före loppet – ser ju att du är helt oberörd av ansträngningen! Grattis till ett bra lopp – kul att träffa på dig på vägen!

   
  • Ultrastefan

   26 maj, 2016 at 14:08

   Ånäe! Försök inte Du var ju lika oberörd när vi sprang tillsammans och sedan sköt Du iväg. Klar gassellvarning där! 🙂 /Stefan

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: