RSS

Tiden börjar hinna ifatt

15 Mar

Idag känner jag mig helt OK igen efter helgens lilla bakslag. Naturligtvis får det mig att fundera, konstigt vore annars.Nu skall inge hacka på mig att jag gör massa galenskaper. Jag vet precis vad jag ger mig in på och jag kan ta obekväma beslut när jag ser att en fortsatt kamp inte är meningsfull, då baserat på mitt allmänna hälsotillstånd. Så låt mig slippa de pekpinnarna, tack!

Varför blir det nu så här då? De har inget med kondis eller ork att göra. Svaren finns nog inne i mig själv. Rent mentalt är jag under isen, att jobba när jag mer eller mindre väggat gör inte saken bättre. Ja! Jag vet! Gå ner i tid, sjukskriva mig osv, osv. Tyvärr är jag i en situation där detta inte låter sig göras, dessutom börjar jag känna mig allmänt sliten i kroppen, det är inte samma snärt längre. Just nu befinner jag mig i en företagsövergång och jag spränger 60-strecket om några veckor. Inte det minsta läge att balla ur här. Rätt eller fel? Det är i alla fall ett beslut jag har fattat och det är ett medvetet val. Ju mer tiden har gått efter min aortadissektion, desto mer har jag också känt av hur mycket stryk jag har tagit – fysiskt och psykiskt. Tiden börjar hinna ikapp mig så att säga.

Helgens erfarenheter är att jag inser att mitt rörelseutrymme har minskat och jag måste anpassa mig till det om jag skall fixa Kalmar. Yes! Jag skall fixa den. Den tävlingen har växt i betydelse eftersom jag också allt mer inser att Ironman i Kalmar troligen kommer att bli det sista stora jag gör. Efter det skall jag utvärdera situationen noggrant. Jag skall fortsätta min resa mot Kalmar men inom de ramar jag nu har fått klart för mig. För Er som tvivlar. Tro mig, jag vet vad jag gör. Det finns en herrans massa parametrar jag tar hänsyn till men jag kan inte redogöra för allt här, det skulle bli en ny bok. Denna vecka kommer att bli lugn i alla fall. På lördag startar jag upp med 10 km löpning på Mantorps racerbana.

 
4 kommentarer

Publicerat av på 15 mars, 2016 i Diverse, Hälsa

 

4 svar till “Tiden börjar hinna ifatt

 1. Örjan Mattsson

  16 mars, 2016 at 13:38

  Jag tror att du har koll Stefan.

  Har ju varit borta från din blogg en tid som jag sagt. Utifrån vad jag läser ovan så tolkar jag dig rätt i att du släppt Badwater?

  /Örjan

   
  • Ultrastefan

   16 mars, 2016 at 14:16

   Tja Örjan, man kan kanske tolka det så. Det korrekta svaret är att jag fram till Kalmar har släppt Badwater. Efter Kalmar skall jag ta ett rejält djupdyk inom mig själv och utvärdera inte bara tävlingen utan även hur kroppen har svarat och uppfört sig, det med frågeställningen om det kommer att vara realistiskt för mig att satsa vidare mot Badwater eller inte. Kalmar kommer med andra ord att vara enormt betydelsefullt för mig och därför ligger allt fokus att plocka den tävlingen. Jag vill känna en hundraprocentig övertygelse om att min kropp klarar av det oavsett hur mycket min knopp vill komma dit. /Stefan

    
 2. ange

  17 mars, 2016 at 08:41

  Kanske behöver du träna mer löpning? Det är stor skillnad på att springa två mil mot att cykla och det ställer helt andra krav på kondition. Pendelcykling är bra men det räcker inte för en IM.

   
  • Ultrastefan

   17 mars, 2016 at 09:26

   Sant Ange. Jag håller på att rampa upp löpningsdosen. Skövde var som jag skrev någonstans ett diagonostikt prov så att säga. Det krävs en hel del för IM, det vet jag, Jag har gjort tre stycken. Så det kommer att bli mer löpning, absolut. Men jag måste skynda långsamt… 🙂 /S

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: