RSS

Försökskanin

29 Dec

Nu skall jag bli försökskanin. Jag har fått låna en cykelradar (ja – en cykelradar!) från Sävedalens Cykel och Sport som jag skall utvärdera under mina pendelcyklingar i januari. Radarpaketet – Garmin Varia -består av en radarenhet som fästs baktill på sadelstolpen (företrädesvis) och som sedan känner av om en bil närmar sig bakifrån. Den känner av bilen 140 m bort. Varningen visas på en display eller som i mitt fall på min Garmin Egde 1000 (som är kompatibel med Varian). Samtidigt lyser en rad lysdioder upp mer och mer efterhand att fordonet närmar sig bakifrån för  att göra föraren av fordonet varse om cyklisten.

Jag har alltså fått låna denna radar för att utvärdera den och jag har flera ställen på väg till och från jobbet att testa den på. Stålhandskegatan, Bräckevägen, Herkulesgatan, Ringögatan och Lars Kaggsgatan för att nämna några och där jag gärna vill ha koll på fordon som ligger bakom mig. Jag ser fram mot att få testa denna och jag skall se om jag inte hinner en testtur ganska snart.

GarminVaria

Cykelradarn Garmin Varia

Däremot har jag köpt en ny våg – från Garmin. Denna lilla tingest är i princip som en Tanitavåg och levererar nästan samma uppgifter (inte impedans). Det enda jag behöver göra är att kliva upp och stå där en halvminut så levereras allt data till Garmin Connect (mobilappen) och sedan är det bara att logga in på Internet och tadaaa! Där ligger allt.Mycket geschwint. Dessutom känner vågen av olika personer automatiskt. Den kan hantera upp till 15 personer. Senare kan viktdatat synkas med mina andra Garminenheter – 920XT eller Egde 1000 till exempel. Så gäller det ju att vandra nedåt på viktskalan också…

GarminScale

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 29 december, 2015 i Diverse, Prylar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: